Siirry sisältöön

Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus on tehokas tapa korjata raskaista yläluomista johtuvat haitat. Vaikka hoitotarpeen taustalla ovat usein terveydelliset syyt, saavutetaan leikkauksella myös esteettinen hyöty avaramman katseen ja virkeämmän ilmeen myötä. Leikkaushoidon tavoitteena on aina luonnollinen ja kaunis lopputulos.

Yläluomileikkaus on turvallinen paikallispuudutuksessa tehtävä toimenpide, joka tehdään iholle ja ihonalaiskudokseen. Yläluomileikkaus on yleensä molemminpuolinen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman symmetrinen. Käytän kaikissa tekemissäni silmäluomileikkauksissa uusinta leikkaustekniikkaa, hiilidioksidilaseria (CO2). ks. Leikkaustekniikka Ihohaava tulee yläluomen luomipoimuun ja sen muoto on erittäin tärkeä, jotta luonnollinen lopputulos saavutetaan. Käsiala ihohaavan tekemiseen on jokaisella leikkaavalla lääkärillä erilainen. Itse teen ihohaavan aina siipimäiseen muotoon, joka noudattelee omaa silmäluomen kaarta mielestäni parhaiten ja huomioi myös yläluomen ulkonurkan ylimääräisen ihopoimun. Siipimäinen muoto ei myöskään pyöristä silmäluomen muotoa eikä tee katseesta ”hämmästynyttä”.

Ihonalaiskudoksen rasvan poisto on oleellinen osa jokaista tekemääni yläluomileikkausta, jotta yläluomileikkauksen lopputulos olisi mahdollisimman pitkäaikainen (noin 10-15 vuotta). Rasvan poiston myötä yläluomella oleva painon tunne poistuu, yläluomi avautuu kevyemmin ja luomireunan korkeus saadaan nousemaan. Rasvan poistolla saadaan syvyyssuunnassa tilaa liikkuvan luomen yläpuolelle ja katseesta tulee avarampi.

Jos kulmakarvojen korkeus on selkeästi laskeutunut, teen yläluomileikkauksen yhteydessä myös kulmien kohotuksen. Kulmien kohotuksessa kulmakaaren luukalvoon tehdään ankkurointi, jolla saadaan kulmakarvojen tasoa nousemaan noin 5mm. Lopuksi haava suljetaan erittäin ohuella jatkuvalla ompeleella.

Varaamme yläluomileikkaukseen aikaa 2 tuntia. ks. Leikkauspäivän kulku, Leikkaukseen valmistautuminen ja Leikkauksen jälkihoito

VARAA AIKA