Siirry sisältöön

Silmäluomileikkaukseen valmistautuminen

Ennen leikkauspäivää

Jotta silmäluomileikkauksen lopputulos on paras mahdollinen ja paraneminen nopeaa, etukäteen valmistautuminen kannattaa. Silmäluomien mahdolliset tulehdukset, haavaumat ja ihottumat täytyy hoitaa ennen leikkausta, jotta leikkaushaavat paranevat hyvin. Jos sinulla on taipumus silmäluomien ihon ongelmiin, kerro siitä jo leikkauksen arviokäynnillä. Ripsien pidennykset pyydämme poistamaan viimeistään viikkoa ennen toimenpidettä.

Leikkauksen jälkeinen viikko on syytä nukkua pää koholla puoli-istuvassa asennossa. Kohoasennon toteuttaminen kotona on hyvä miettiä valmiiksi. Särkylääkkeeksi toimenpiteen jälkeen suosittelemme parasetamolia (esim. Panadol, Para-Tabs) muutaman päivän ajaksi. Tarvittaessa saat näistä reseptin. Lääkkeet kannattaa hankkia kotiin valmiiksi.

Laita silmäluomille tarkoitettu kylmäpakkaus, jota tarvitset jälkihoitoon, pakastimeen odottamaan. Jälkihoidossa tarvitset myös geelimäisiä kosteuttavia silmätippoja. Kylmäpakkauksen ja geelitipat voit halutessasi hankkia klinikaltamme myös leikkauspäivänä. Saattajan kanssa on hyvä sopia etukäteen leikkauksen jälkeinen hakuaika.

 

Lääkkeiden ja vitamiinivalmisteiden tauotus

Verta ohentavat tai verenkiertohäiriöihin käytettävät lääkkeet tauotetaan seuraavasti:

Yhden viikon tauko: Primaspan, Disperin, ASA, Aspirin, Aspirin Cardio, Asasantin, Orisantin, Persantin, Dipyrin, Bartal

Erillisen ohjeen mukaan tauotettavat lääkkeet: Marevan, Plavix, Clopidogrel ja Pradaxa, Efient, Brilique, Fragmin, Innohep, Klexane, Arixtra, Eliquis, Xarelto, Lixiana, Tiklyd

Lupa lääkkeen tauotukselle on kysyttävä hoitavalta lääkäriltä.

Neljän viikon tauko: omegaa- ja kalaöljyä sisältävät valmisteet, luontaistuotteet, D-, C- ja E-vitamiinit

VARAA AIKA