Siirry sisältöön

Kirurginen lymfahoito

Lymfahoito tarkoittaa käsin tehtyä kevyttä pumppaavaa hierontaa. Se kiihdyttää elimistön imunestekiertoa poistaen turvotusta ja kuona-aineita. Kirurginen lymfahoito tarkoittaa leikkauspotilaiden hoitoon perehtyneen koulutetun ammattilaisen, yleensä sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai kosmetologin, antamaa hoitoa. Kirurginen lymfahoito vähentää tehokkaasti leikkauksen jälkeistä turvotusta ja nopeuttaa mustelmien paranemista. Leikkauksen lopputulokseen lymfahoito ei vaikuta, mutta hoitovaste saavutetaan nopeammin.

Lymfahoitoa suosittelen erityisesti potilaille, jotka kärsivät silmäluomien turvotuksesta tai joille tulee herkästi mustelmia sekä potilaille, joiden ylä- ja alaluomet leikataan samalla käynnillä. Lymfahoidosta saa parhaan hyödyn 2-3 kerran sarjahoidolla. Tällöin ensimmäinen lymfahoito tehdään leikkauspäivänä ennen leikkausta, toinen 3-4 päivää leikkauksen jälkeen ja kolmas 5-7 päivää leikkauksen jälkeen ompeleiden poiston yhteydessä.

Lymfahoitojen ajankohdat kannattaa suunnitella jo leikkausvarauksen yhteydessä, jotta hoidosta saa parhaan hyödyn ja jotta voimme huomioida lymfahoidot ajanvarauksessamme. Lymfahoidon kesto on 50min.

VARAA AIKA